Smink som jag ångrat att jag handlat

 Hej sötisar. Dom flesta håller förmodligen med om att man fastnar ofta för dom produkter som är mest bästsålda i butiker? Jag blir i alla fall ganska lättpåverkad av produktens status beroende på hur bra den säljer & hur många stjärnor den har. Jag handlar allt mitt smink endast från Cocopanda som jag älskar men det finns enstaka produkter därifrån som jag ångrar att jag handlat trots produkternas goda rykte. För andra kanske den faktiskt passar men inte mig som sagt. Nedan listar jag det smink som jag hittills inte blivit nöjd med på mitt ansikte som är ljus, torr & känslig som grund.  

Tonad fuktighetskräm. <-- Denna köpte jag hem i olika nyanser för att försöka hitta min färg men ingen av dom passade mig tyvärr. Jag som hade sätt fram emot att den skulle vara lika bra som det står om den. Det täckte inte över huvudtaget och kändes som billigt smink. Den enda fördelen jag tycker med denna produkt är att den var svalkande & skyddar mot solen. Ska dock försöka använda slut på dom på något vis hehe. Denna har fått 4 av 5 stjärnor ute i marknaden så den kanske inte passar min hudtyp bara helt enkelt. 


Foundation. <-- Denna köpte jag också hem i olika nyanser och tyckte att en av dom passade mig skapligt till en början. Sedan märkte jag att detta foundation gick igenom Hd pudret, contoure & rouget efter några enstaka timmar så det ser flottigt ut tyvärr. Jag älskar för övrigt the balm <3 men just detta foundation passar inte min hudtyp :(.
contour palette. <-- Denna hade jag bara läst positivt om trots det billiga priset så därför ville jag köpa hem den och se om den var lika bra på mig. Men tyvärr så är den inte alls bra på mig. den blir fläckig på min hud & efter några timmar ser man inte längre konturerna i ansiktet på mig utan endast bruna fläckar tyvärr. 
Ögonbrynskräm. <-- Denna ögonbrynskräm för blondiner är verkligen inte i den färgen som blir när man penslar på sina ögonbryn haha. Dessutom ser ögonbrynen så falska och fula ut med denna produkt på mig. 

Har ni provat någon av dessa produkter? funkar de för dig?
Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

Jag använde Balm Shalter men tycker den blivit jättedålig så köpte en ny från apoteket igår.

Svar: hoppas den från apoteket är bättre? kramar
moamedalicia.blogg.se

Kattis:

Inte testat någon av dessa produkter och tror nog inte jag lär göra det heller. Bra att få läsa dina erfarenheter av produkterna!:)

Svar: för en del kanske dessa fungerar faktiskt men tyvärr inte för mig :) kramar
moamedalicia.blogg.se

JUNITJEJ:

Jag har inte provat någon av dessa produkter.

Gabriella :

Har själv inte testat någon utav produkterna men har hört mycket bra om dem, alltid tråkigt när produkter är dåliga trots rykte!!

Svar: ja eller huuur!
moamedalicia.blogg.se

Amanda Jona [SPONTAN]:

Så tråkigt att produkterna inte passade dig! Själv är jag världens nybörjare när det kommer till smink och handlar därför bara i butik så att jag kan prova allt + få hjälp att hitta rätt färg, haha ;)

Svar: det bästa är att handla i butik :D kramar
moamedalicia.blogg.se

MALIN:

Kul att läsa om! Ögonbrynskräm tycker jag om, men som du säger så kan brynen lätt se onaturliga ut... Kram

Svar: jaa eller hur, jag tror man måste träna mer bara :D kram
moamedalicia.blogg.se

Moa:

har inte provat något av dessa men har verkligen tänkt gjort det så detta var ett bra och passande inlägg så jag kan lägga pengar på bra produkter;)

Svar: dom kan självklart passa dig mer än på mig men ja rekoemderar inte detta ändå :P haha kramar
moamedalicia.blogg.se

Netti Starby:

Vad intressant och jag har inte testat dessa produkter. Tråkigt att du blev besviken men det är bra att du skriver om det. Kram

Julia:

Kul att läsa!!

Misstossequeen:

Jag inte testat de produkterna. Tack för tipsen, ska ej beställa dem haha

Amanda:

Åh vad synd att contour paletten inte funkar för dig! För mig funkar den jätte bra, dock väldigt svårt att "få upp" den ljusa färgen. Färgerna var inte så krämiga att jobba med :/ De andra produkterna har jag dock inte testat :)

Svar: ja, vad kul att den passar dig åtminstone :D jag var tvungen att arbeta mycket med den paletten och när jag väl blev nöjd och var ute någon timme och kom hem igen såg jag helt fläckig ut av den :/ . kram
moamedalicia.blogg.se

Emma:

så kul att få sminktips fast åt omvända hållet, dvs sånt man kanske borde undvika att köpa då hehe :D

Svar: tack. ja på mig fungerar inte dessa produkter tyvärr. kram :)
moamedalicia.blogg.se

Misstossequeen:

Svar: Ja riktigt snygga är det! :) Jag passar i dem och Ahmed passar i dem, ska bli kul och se om Casper också passar i dem ;) Så lite så! :) De har en hel del fina inne i sin webshop :)

Svar: Ja dom passar säkert casper också 😍
moamedalicia.blogg.se

Veiken:

Bra när folk säger vad dom tycker och inte bangar ur! För det mesta är allt så himla bra när bloggare skriver! ;)

Svar: Jag har också märkt att en del bloggar skriver bra om dåliga produkter 🙈 Kram
moamedalicia.blogg.se

Tina :

Contoure paletten hade exakt samma effekt på mig. Gillar den inte alls. Blir kakig i ansiktet typ. Har testat två olika baser men blir samma endå.

Svar: ja eller huuur. i mitt nya inlägg rekommenderar jag om två andra MYCKET bättre paletter :D kramar
moamedalicia.blogg.se

MADDISENJ.SE:

Vilket bra tips

Bambi:

Använder aldrig smink så har inte testat dessa - men när jag väl ska införskaffa mig någon sminkprodukt så vet jag ju i alla fall vad jag inte ska köpa :P

Svar: haha ja det låter som en bra idee :D kramar
moamedalicia.blogg.se

FrökenTV, bloggen om tv och film:

vad synd... inte testat nån av dessa

Days by Johanna:

Har inga av dem, men så sminkar jag mig så sällan

Svar: det bästa är nog att inte använda smink :D då slipper man ha med dåliga produkter att göra ;)
moamedalicia.blogg.se

Frida:

Jag hatar väldigt lite sådana produkter, jag har typ bara mascara, läppstift, eyeliner och kajal :)

Svar: ja men du är förmodligen lika söt utan smink också. kram :D
moamedalicia.blogg.se

Ensamhet vid psykisk ohälsa!:

Ensamhet vid psykisk ohälsa! Du som drabbats av psykisk ohälsa eller har diagnoser, är du mycket ensam? Det är väldigt vanligt, många i den situationen är helt eller nästan helt utan vänner och har sämre kontakt med sin familj. När det gäller vänner kanske man haft problem ända sen barndomen med den sociala biten och kanske aldrig format vänskaper. Eller man kanske haft vänner som man förlorat kontakten med på grund av att den psykiska ohälsan kommit emellan. Det dåliga måendet har gjort att man isolerat sig och varit tvungen att tacka nej när vänner och familj vill träffas.


När det gäller ensamhet som orsakats av att det blivit ett avstånd mellan dig och befintliga vänner och familj rekommenderar jag att du försöker vara öppen med dina problem. Förklara vad ohälsan gör med dig så dom förstår att du gärna vill träffa dom och upprätthålla relationen men att du inte kan just nu. Säg att du hoppas att dom kommer finnas kvar även om du inte orkar träffa dom så ofta. Har du redan förlorat kontakten med personer som du saknar kanske du vill återuppta kontakten? Dom saknar dig säkert också och kanske aldrig förstått varför ni kom ifrån varandra. Kanske en förklaring till varför det blev som det blev är allt som behövs? På grund av det stigma och den tabu som finns kring psykisk ohälsa kanske du inte vågat berätta vad som faktiskt hänt dig och hur du mår. Jag har efter lång tid med ohälsa valt att vara helt öppen med min familj och vänner, mycket genom bloggen. Detta har lett till mycket bättre relationer med nära och kära. Dom förstår när jag tackar nej till att umgås och när vi umgås har jag inte på mig den berömda "masken" och kan vara mig själv. Tack vare det har jag fått en bättre kontakt och känner att omgivning förstår vem jag är på ett djupare plan.

Lider du annars av ensamhet som orsakas av att du på grund av sociala problem aldrig kunnat skapa närmare relationer? Jag rekommenderar även då att du är öppen med dina problem och hur dom påverkar vem du är som person. Då skapar du en ärlig grund för en relation. Men hur ska man då skapa relationer som vuxen eller ung vuxen om man haft problem med det hela livet? Ett tips är att du hittar andra i samma situation som du då det är lättare att skapa relationer med personer som haft samma eller liknande problem.
En bra organisation för personer med psykisk ohälsa är RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa. Det här har jag saxat från deras hemsida: "Här kan den som lever med psykisk ohälsa och ensamhet hitta stöd i umgänget med andra i samma situation. Det kan handla om allt från att ta en pratstund över en fika till att delta i en självhjälpsgrupp, kurser och andra aktiviteter eller engagera sig i själva föreningsarbetet." Källa Har du NPF kan jag rekommendera föreningen Attention: "Vi har 60 lokalföreningar runtom i landet. Där kan du träffa andra som befinner sig i en liknande situation. Lokalföreningarna arrangerar träffar, utbildningar och gruppaktiviteter. Om du vill kan du även engagera dig intressepolitiskt genom din lokalförening." Källa

Vill du lära känna personer som inte nödvändigtvis har samma problem som du finns det en tjänst som likt en dejtingsajt hjälper dig hitta vänner, tyvärr är den bara för kvinnor och jag har inte hittat någon motsvarighet för män. Den tjänsten heter Tjejkompis och du hittar den här. En annan bra sak som kommunens socialpsykiatri tillhandahåller är något som här i Uppsala kallas "träffpunkter". Det ska finnas något liknande i din kommun. Träffpunkterna, eller vad dom kallas hos er, har olika kurser, matlag, friskvård och andra aktiviteter som naturpromenader, badutflykter och arrangerar resor tillsammans. Man kan också oftast bara gå dit och sitta och umgås. Kontakta dom så får du säkert komma dit och se dig omkring och få information om vad dom har för aktiviteter. Vissa personer med psykisk ohälsa eller diagnoser har också rätt till en kontaktperson eller ledsagare genom kommunen. Den personen fungerar som kombinerad stöd och kompis som man kan bjuda hem, gå på bio, fika med ell

Boel:

Intressant att läsa :D

CAMILLAESI:

jag har inte testat någon av de produkterna sen innan men det är bra att skriver om vad du tycker om dem. Så kan jag veta vad och vad jag inte ska nästa gång jag shoppar ;-P

Svar: haha jaa :D kramar
moamedalicia.blogg.se

Kommentera inlägget här: