Alicias lekrum / inspiration

Just nu har Alicia min dotter på 2,5 år ett ganska litet lekrum men tills vi flyttar går det bra med det lilla rummet.  Här nedan kommer några bilder på Alicias rum INNAN Alicia börjat leka 🙈 Dessa bilder tog jag för ett tag sedan så det har kommit in fler saker/dekorationer i hennes rum som jag kan visa ett annat tillfälle. leksaker/lego och alla liknande leksaker är undanstoppat i förvaringslådor. Jag gillar inte att allt ska stå framme när man har städat 😍 det mesta är köpt på jollyroom 💕 

Dagens filmtips: Svarta Nejlikan & Colonia

Har ni hört talas om militärkuppen som startade år 1973 i Chile då diktatorn Augusto Pinochet störtade Chiles president Salvador Allende & tog över Chile genom att döda/tortera dom som inte var på Pinochets sida?
 
Idag vill jag visa er 2 intressanta filmer som jag har sätt som handlar om Chile. Dom är baserade på riktiga händelser och Varför jag tycker om att se filmer som handlar om just chile är antagligen för att min dotter är halvchilenare & för att hennes pappa är därifrån :)

Jag vill tipsa er först om Svarta Nejlikan som jag såg för längesedan som handlar om en Svensk ambassadör vid namn Gustaf Harald Edelstam. Han kämpar för människors rättigheter och räddar många människor i chile från en säker död under Pinochets militärkupp.

Den andra filmen heter Colonia och kom ut detta år och den såg jag häromdagen. En berättelse om ett kärlekspar som hamnar i en ökänd sekt som var på den tiden en respekterad religös grupp som styrdes av Paul Shäfer som samarbetade med dikatorn pinochet. Colonia Dignidad hette platsen och i filmen visar dom bland annat vilket samarbete pinochet hade med Paul shäfer & vilka hemskheter som försegick i sekten.
 
Michael Nyqvist är med i båda filmerna :) 


Efter militärkuppen styrde Diktatorn Pinochet med sin regim Chile i 17 år. Tiotusentals politiskt och fackligt aktiva förföljdes, torterades, avrättades, mördades eller försvann. 

Giveaway

idag vill jag starta veckan med att ge bort ett av mina armband som jag själv har skapat. 
 
För dig som vill få hem detta gulliga armband i din brevlåda kommentera under detta inlägg varför just du vill ha den.

Jag väljer ut någon av er på Söndag den 3/7, Lycka Till :) 
 Du kan också göra en personlig beställning hos mig där du kan välja dina egna färger. Kontakt med mig för mer information: moagranstrom@live.se