Utvecklings samtal!

Dagens utvecklings samtal för min 3 åring gick bättre än förväntat. Det var Förskolans Chef och Alicias kontaktperson med på mötet. Vi gick igenom A:s kartläggning och jag fick höra att A gör framsteg på förskolan. När A började på förskolan visste inte hon hur hon skulle kommunicera, hon ville inte heller ta kontakt med andra utan gick alltid omkring i sin egna bubbla som att det bara var hon som existera. Idag är A mer medveten om att det faktiskt finns andra människor omkring henne. Hon har även lärt sig att hitta ett sätt hon kan "kommunicera" på, hon tar helt enkelt tag i en vuxens hand och visar dom vad hon vill. Chefen fick mitt mammahjärta att slå lite extra när hon säger att hon har träffat många barn som har NP diagnoser som inte har lärt sig kommunicera på det sättet A gör idag förrän dom är 5-6 år. Så detta är tydligen ett jättestort steg för att vara i A:s situation. <3 Dom nämnde också att A har ofta bredvid lekar men att dom även ser små framsteg i den sociala biten. Nu kan A stå och observera när dom andra barnen leker och när barnen skrattar då brukar tydligan A skratta också. Wow, detta gjorde hon inte förut. Ni som inte har läst om min dotter tidigare vill jag notera att hon inte säger några ord ännu.

Eftersom jag och Daniél Jobbar så oregelbundna tider jämt och ständigt brukar det bli så att A inte behöver vara på förskolan så ofta men idag bestämde chefen att A är berättigad till MINST 3-4 dagar i veckan på förskolan. Varför hon vill det är för att det är viktigt att A får mer tid på förskolan, också för att utvecklas mer & för att avlasta mig och Daniél som föräldrar ibland.
 
 
Nu ska även A:s pedagoger på förskolan försöka gå ut och gå samt lära A att hålla handen för att underlätta för mig i framtiden. En stor sten släpptes när jag fick höra det på utvecklings samtalet <3 Jag klarar inte av att gå omkring i utomhusmiljöer ensam med A, hon vägrar hålla handen, hon förstår inte vad man säger till henne, hon går verkligen i sin egna värld och om jag visar henne att vi ska åt ett håll hon inte vill gå blir hon fruktansvärt frustrerad och kan lägga sig ner på marken och börja gråta och skrika. Då blir jag tvungen oftast att bära henne och bli tvungen att låta henne gråta tyvärr. Tanken är att förskolepedagogerna ska använda stödbilder som hjälpmedel när dom tränar att gå ut och gå med henne. Vi använder stödbilder både hemma & på förskolan. 

Jag är såå glad över att A har så kloka vuxna omkring henne, som ser hennes möjligheter istället för svårigheter. 
 
Glöm inte att vara med och delta i min lilla tävling jag har här, den avslutas den 3e advent!
Kategori:
Heléna:

Underbart!!! Jag blir så glad när jag får höra hur stora framsteg söta Alicia har gjort <3 Personalen på förskolan verkar vara rätt personer på rätt plats och så bra att Alicia får möjlighet att vara på förskolan tre dagar i veckan så de kan hjälpa henne med att interagera med personalen och de andra barnen och bra för er föräldrar att få lite avlastning också. Hur mycket man än älskar sitt barn och gärna skulle plocka ner månen till det om det bad om det, så behöver man tid för återhämtning som förälder också just för att orka vara en bra förälder och det är du verkligen!!! Hoppas du får en riktigt fin och mysig kväll! Kramar fina du <333

Netti Starby:

Vad roligt att höra att hon har gjort så mycket framsteg och det är helt underbart! :-D Kramis

Alice Lindström:

Vad roligt att det går framåt!

Boel:

Gud vad roligt att höra att hon gör så stora framsteg :D

Sarah:

tack så du vill se dom jag har målat ??

annelie:

skickar en kram

Ida:

Så roligt med framteg!
Kram <3

Tilda Barkselius:

Men gud så kul att hon gör sådana framsteg!! <3

Hanna:

Vilka fantastiska framsteg! Jag blir rörd till tårar faktiskt! Jag vet hur mycket både ni vuxna runt Alicia och Alicia själv får kämpa och det måste kännas oerhört skönt att all tid och energi ni lägger ner resulterar i framsteg.
Hon är verkligen fantastiskt söt, Alicia, och du är en väldigt fin mamma.
Kramar /Hanna <33

Hanna:

Vilka fantastiska framsteg! Jag blir rörd till tårar faktiskt! Jag vet hur mycket både ni vuxna runt Alicia och Alicia själv får kämpa och det måste kännas oerhört skönt att all tid och energi ni lägger ner resulterar i framsteg.
Hon är verkligen fantastiskt söt, Alicia, och du är en väldigt fin mamma.
Kramar /Hanna <33

Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet :

Vad roligt att hon har gjort så många framsteg :D

Natalia:

Så skönt <3


NY TÄVLING uppe på bloggen, där kan du vinna en smakbox fylld med massa gott! För att vara med och tävla skall du samla på dig så många lotter som möjligt så lottar jag ut en vinnare!

Linda:

Gud så skönt att hon gör framsteg :-) <3

Sara, 29 år Stockholm contact@saretta.se:

Vad härligt att höra att hon gör så bra framsteg och att det är duktig personal på förskolan <3 Kram

Mia Forsberg:

Men vad roligt att läsa att Alicia gör framsteg, duktig tjej! :) <3

Ja självklart ville jag vara med och ställa fråga i frågestunden, jag älskar att läsa frågor och svar (och även göra sånt själv) :D Ska bli kul att läsa på söndag inlägget med frågorna och svaren.

Oj har du aldrig ätit rocky road? Det är sååå gott julgodis och ett måste varje år hos mig ända sen jag var yngre :D Älskar blandningen av choklad, marshmallows, dumle och jordnötter, yum! Sen brukar jag ibland ha i pepparkakor, smaksatt choklad osv. Går att variera hur mycket som helst :) Ja kolasnitt (jag kallar de kolakakor) är också gott, och även chokladsnitt!

Hoppas du får en bra fredag! :)

Kattis:

Vad roligt att det går så bra och att de vuxna på förskolan verkar vara väldigt vettiga och kunniga människor!:D

Mamma Malin:

Men vad bra att det funkar bra och att hon gör framsteg. Personalen verkar ju jättebra också!

Johanna Utterberg:

Vad härligt att hon utvecklar sig och gör framsteg :)

Veiken:

Jag blir så glad när jag läser om A:s framsteg plus att pedagogerna är närvarande och engagerade vuxna. Så tryggt för er.... Kram

petra:

men vad härligt med dessa små framsteg förstår din glädje. stor kram

LIL BABUSTYLE - Chronic pain warrior:

Åh jag blir så glad när jag läser att hon gör framsteg! Det verkar som hon har riktigt bra personer i sin omgivning och hon får möjlighet att utvecklas. :)

emelie:

åh vad roligt att det gick bättre än förväntat!!

Svar: tack för din omtanke <3
moamedalicia.blogg.se

Kommentera inlägget här: