I Skåne (västkusten) - Tisdag

Hej sötisar, idag har jag har fotat lite inne i huset som vi bor i under semesterveckan i Skåne & utomhus i byn. Idag skulle Alicia åka iväg och bada i badhuset men det var tydligen stängt denna vecka så vi ska prova åka till ett annat badhus imorgon. Alicia med broder min & Sambo åkte istället till en stor lekplats <3 Det är så otroligt svårt/kämpigt att bara gå ut och gå med min dotter eftersom allt ska vara på hennes villkor och/eller för att hon inte förstår vad vi säger ännu. Det blir frustrerande både för mig som mamma & även såklart för Alicia. I hennes värld verkar det alltid vara en självklarhet att kunna gå dit hon vill annars så skriker hon ihjäl sig och får frustrerande utbrott, lägger sig ner på marken, gråter, sparkas osv. Men men, tålamod & inte ge sig som förälder. Jag blir osäker på hur jag ska hantera dessa situationer... Oftast får jag bara lust att gå därifrån men jag kan inte.. det är ju inte hennes fel, är det hennes autistiska drag? eller är det hennes envishet? både och? kände att jag behövde skriva av mig lite tydligen. Jag skulle verkligen uppskatta tips om ni har erfarenhet av liknande situationer. Jag ska snart träffa en barnpsykolog då ska jag ta upp dessa frågor ovan. Men nu är vi ju på semester och grabbarna från huset är iväg och fiskar, hoppas dom får något, haha tredje gången gillt. Hoppas ni får en fortsatt fin kväll kram på er. 
(dagens bilder) 
Några bilder från huset som vi bor i På semestern 

Såg ett maffigt slott i närheten som jag var tvungen att fotografera, slottet är tydligen Privat så tyvärr gick det inte att gå in där men jag älskar detaljerna PÅ slottet. 
Netti Starby:

Nu kommer jag till min son igen och likheterna med Alicia. Han hade också sådana utbrott och kunde till och med slänga sig på rygg och banka huvudet mot golvet. Han brukade även slita av sig kläderna, bita på dom och sedan slänga mot väggen. Men sådant gör han inte längre. Kram

Becca:

Så fint ni bor, kram

Heléna:

Vilka underbara bilder! Ser helt fantastiskt ut! Det är aldrig lätt att vara förälder när barnen reagerar om du beskriver att Alicia gör. Det kan ju vara som du själv skriver någon form av påverkan orsakad av autism, men med tanke på hennes ålder kan det vara så enkelt som en trotsperiod. Skönt att du ska träffa en barnpsykolog som är proffs så du kan vädra dina funderingar och förhoppningsvis få stöd och vägledning <3 Många stora kramar till dig finaste Moa och du är en bra mamma!!!! <333

Julia Svensson:

Åh gud vad fint!!

Ramona:

Ser ut att vara en superfint hus :) Är inte lätt att vara förälder raring, jag vet. Ibland sätts man på prov och vet inte alls hur man ska ta tag i situationen. Kanske det finns någon du kan prata med som är i liknande sits. Kolla efter forum på familjeliv, finns massor i samma sits som du kan bolla med där. Kan vara skönt att känna att man får stöd <3 Stor kram

Mia Forsberg:

FIna bilder! :) Så kul med semester på annan ort, då känner man verkligen att man är ledig tycker jag.

Ja det var såå bra paket från Gymgrossisten, väldigt nöjd! :D hehe vilken tur att du såg mitt paket så du kommer ihåg att du också skulle beställa därifrån. Vad ska du köpa då har du tänkt? :)

Svar: ja verkligen, :D jag brukar köpa hem proteinpulver och proteinbars, får se vad jag klickar hem denna gång :) kram.
moamedalicia.blogg.se

Jennifer Queen:

Jätte fina bilder :)

Svar: Tack hjärtat :) Kommer bild sen när jag har fått hem dem :D Kram <3

Annica:

Så fint slott :) hade varit kul och gått in och se hur det ser invändigt..

Svar: Ja vi vågade inte plinga på för det var privat 🙈
moamedalicia.blogg.se

Siri |Diabitfit|:

Har inga bra tips om kommunikationen eftersom jag inte har barn själv, men hoppas det blir bättre =)

FrökenTV, bloggen om tv och film:

superfina bilder

CAMILLAESI:

så fina bilder men vad tråkigt att badplatsen var stängt. Hmm med Alicia tror jag att du får ge henne "små utmaningar" när ni promenerar. Jag såg i en nanny program att barn inte tycker om att bara gå utan de vill ha något mål eller liknande. Målet kan vara att hon ska gå mot en röd bil, stolpe, ja du förstår.

Terese:

Superfina bilder!!

sv: Ja det är mysigt! Jag bor utanför Helsingborg! :)
Kramis

mammansprinsessor:

Vilka fina bilder och mysigt semesterhus 👍☀️Kram

Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Det kan inte vara lätt. Jag har tyvärr inga bra tips kring detta, men jag hoppas att det snart blir bättre <3

Svar: Tack snälla fina ❤️
moamedalicia.blogg.se

Felicia:

Jätte mysigt hus! :) Kram <3

Hanna:

Hej! Jag tror absolut att det kan vara autistiska drag som gör sig påminda, len 3-års åldern är oxå en trotsålder då barn testar sina föräldrar för att se om de går att lita på. Jag förstår att de måste vara så frustrerande fel både dig och Alicia. Men jag tycker du verkar hantera det bra. Ha tålamod, var lugn och finns där. Barnpsykolog kan vara en bra ide, inte minst för att ni som föräldrar ska få stöd. Tänker att det kanske finns någon förening/organisation för föräldrar vars barn har autism/Asberger. Där kan du säkert få stöd från föräldrar i samma situation. För du är såklart allt annat än ensam! Kramar till dig och din söta tjej. Och kom ihåg, du är världens bästa mamma till Alicia <3

Biggeros:

Så mysigt boende. Jag förstår att du trivs!! Vilken natur. Kram på dig och din fina familj

Tilda Barkselius:

Åh vad fint ert hus ser ut!

Kattis:

Ser ut som ett riktigt fint ställe att semestra på!:) har tyvärr ingen erfarenhet att dela med mig av men förhoppningsvis får du bra råd av barnpsykologen!

Amina:

Vilket mysigt boende! Ang. din dotter så kan det absolut röra sig om autistiska drag (har ni fått det diagnosticerat? Hur gammal är hon?). Kräv att ni får en ordentlig utredning vid 4 årsålder nånting, då ska man kunna se om det rör sig om autism, även om det finns tecken som är tydliga redan innan.

Catrin - theVeganista.se:

Det låter inte helt lätt..

Men otroligt mysiga bilder, jättefint!

Elin:

Vilka fina bilder!!

Svar: tack snälla, går ej kommentera i din blogg? kram
moamedalicia.blogg.se

Sarah:

åh fin du har hemma =)

Sarah:

tack visst var det fina saker =)

Kommentera inlägget här: