Båt tur & Tropicarium besök

Hej godingar, detta är sista veckan vi har semester här hemma och det är så mycket som ska hinna göras innan jobb/förskola & rutinerna börjar igen. Är det bara jag som har ångest sista veckan innan semestern tar slut? Hoppas den här äckliga känslan släpper snart jag som skulle hunnit med så mycket mer på semestern. 
Igår var vi iväg med pappa & compani och åkte båt. Det syns verkligen att Alicia trivs att åka båt. Vi alla hade det riktigt mysigt speciellt när vi hade sån tur med vädret soligt och skönt. 

Idag var vi förbi tropicariumet för första gången med Alicia och det var inte alls mycket folk där som jag trodde idag. Alicia tyckte det var roligt att springa omkring där bland alla vackra skapelser som finns. Synd bara att dom inte är där dom egentligen hör hemma. :( Aporna som finns där är så roliga, dom hoppade på min axel och var jättenyfiken på oss människor. Man märker att djuren som bor där har vant sig vid oss människor.

Jag fick äntligen se på den näst giftigaste ormen i världen idag, "black mamba"Vad tycker ni om ormar?

vad snabbt helgen passera.

Hej mina finisar jag hade visst en "bloggpaus" denna helg men nu är jag tillbaka <3 Hur har eran helg varit? Jag har haft en helt okej helg där vi har handlat en hel del grejer & varit på kalas och försökt tagit det lugnt. Imorgon ska vi åka båt med pappa och hans tjej, sedan får vi se vart dagen tar oss. Det regnar för fullt här i Norrköping, jag ä l s k a r regn, vad tycker ni om regn? 

( enstaka mobilbilder från helgen) 

Alicias Logoped besök 2

Imorse var vi hos logopeden för andra gången med Alicia. Jag fick tips från förra besöket att vi skulle använda oss av tecken som stöd med A för att komma igång med språket. När man använder tecken som stöd då ska man säga ordet tydligt samtidigt som man tecknar det framför barnet. I detta fall har inte A någon ögonkontakt när man pratar med henne därför är det svårt att använda sig av tecken.

Idag berättade jag till logopeden att jag tänker börja använda bilder i Alicias vardag. Då tipsade hon mig om denna superbra sida www.bildstod.se Som även min kusin har tipsat mig om. logopeden ska ringa och informera Alicias förskolepedagoger så dom också kan börja arbeta med bildstöd Då Alicia kommer tillbaka vecka 36.  

Tanken är att A ska lära sig att kommunicera med hjälp av bilder Från hennes vardag. Hon kommer ha tillgång till en pärm med massor av bilder som hon förhoppningsvis i framtiden själv ska kunna plocka fram och visa oss vad hon vill. Om hon exempelvis vill gå och mata ankor vid strömmen så ska det finnas en bild på när hon matar ankor som hon kan ta fram och visa. :) 
 
men vägen dit kan bli lång så en dag i taget. 

Om vi lyckas hjälpa Alicia att förstå vad bilderna innebär är det verkligen ett super stort steg för oss. Det räcker att ha det som nulägets delmål. ❤️ I ett av mina tidigare inlägg angående A har jag skrivit att jag fått aningar om att det kan handla om någon form av autism. Det tror även logopeden att A kan ha! 
Kategori: