Trevlig Valborg till er alla!

Idag var vi vid karusellerna i folketspark det tyckte Alicia var lite spännande speciellt alla karuseller som rörde sig. 
Ikväll skulle vi ha finbesök men vi ändrade umgängestid tills imorgon istället. Jag är helt slut på kvällarna är det så att min kropp börjat inse att jag är småbarnsmamma tro? ;) Nu ska vi fortsätta vårt valborgsmys framför Film. 

(mobilbild tagen idag)
 

Alicias språk och sociala Del 2

Alicia är 2 år och 5 månader och som ni kanske har läst i ett tidigare inlägg kan hon inte prata ännu. Dessutom har hon inte något direkt intresse för att ta kontakt med andra barn. Tyvärr är det inte så lätt det här med att ha ett barn som är sen i utvecklingen. Speciellt inte när andra människor börjar lägga sig i eller inte tänker sig för innan dom pratar om min dotter. 

-oj, vad konstigt att hon inte pratar eller leker med andra barn.
 -det måste va nåt fel på henne om hon inte förstår vad ni säger till henne.
-du måste ju lära henne att man inte får göra/bete sig så. 
-tänk om hon har Asperger vad sorligt.  

TÄNK istället om A förstod vad ni har sagt framför henne till mig? Fan ta er altså. 
Det här är altså föräldrar som jag inte ens känner, som jag har stött på utomhus när jag varit ute och lekt med A. Altså VUXNA människor, skäms på er!

Finner inte ord på detta ovan? kan dom inte bara hålla käften? Jag blir ledsen. Tänk om min dotter har asperger, varför allt detta dömande, A kan inte ens försvara sig eller rå för vem hon är. Låt henne vara idioter.
 
Om det skulle vara så att A har någon diagnos kan vi inte ändra på det i alla fall. Bara finnas där och hjälpa henne att utvecklas i hennes takt.  

Min dotter mår inte dåligt av att hon inte kan prata ännu utan vi förstår hennes kroppspråk och ljud. Hon  mår inte heller dåligt av att leka ensam. Ibland när jag går in i hennes rum brukar hon hänvisa mig tydligt ut från hennes rum och stänga dörren efter sig. Jag tycker det är positivt för det betyder att hon har en egen vilja. Däremot försöker vi dagligen stötta henne att leka med andra och både BVC & förskolepedagogerna tränar. Allt tar sin tid och snart har vi tid hos logoped. 
 
Jag är stolt över min dotter och det ska bara få finnas positiva människor omkring oss. 
 
Kategori:

Frisörtime!

Har idag varit hos bästa frisören i Norrköping. Rekomenderar George Makdesis skönhetssalong 110%. Har haft honom som frisör sedan jag gick på gymnasiet :)